Integrum expanderar i Kina

PRESSINFORMATION
30 juni 2017

Styrelsen i Integrum har fattat beslut om att starta ett dotterbolag i Kina under sommaren 2017 för att initiera en etablering på den kinesiska marknaden. Långtgående diskussioner pågår om att starta upp ett center i samarbete med ett ledande sjukhus i Shanghai vilket öppnar upp för stora framtida säljvolymer.
Integrum för en diskussion med en ledande ortopedkirurg som ser positivt på de fördelar som Integrums OPRA Implant System kan ge personer med amputation. Integrum bedömer att certifiering av kirurger och behandling av de första patienterna kan vara igång redan under hösten 2017. Parallellt med detta kommer Integrum att arbeta med att erhålla marknadsgodkännande från det kinesiska läkemedelsverket CFDA.

"Kina är vanligtvis en svår marknad att komma in på men när tillräckligt många parametrar stämmer, som det gör i vårt fall var det ett lätt beslut att ta för styrelsen. Vi har varit i Kina ett par gånger under våren och etablerat kontakt med flera viktiga key opinion leaders och vi har säkrat en process för en lyckad etablering. Med 1,4 miljarder invånare representerar en expansion i Kina givetvis en mycket spännande möjlighet för Integrum som förväntas bidra till ökade försäljningsvolymer. Vi är dock medvetna om att ett marknadsgodkännande från det kinesiska läkemedelsverket kommer att ta tid men möjligheten att kunna starta behandling av patienter omgående i ett forskningssamarbete är ett viktigt steg mot större volymer", säger Jonas Bergman, VD i Integrum.

Om Integrum AB
Integrum är ett medicintekniskt bolag som utvecklar och marknadsför system för skelettförankrade proteser. Med över 400 operationer genomförda i tolv länder och efter att ha verkat i marknaden i snart 20 år bedömer sig Bolaget ha en världsledande ställning inom området. Integrums innovativa OPRA Implant System bidrar till att förbättra livskvaliteten för amputerade världen över.

För mer information, v.v. kontakta:
Jonas Bergman, VD                                                                            
Mobil: 0704 - 18 43 38                                           
Email: jonas.bergman@integrum.se

Certified Adviser
Erik Penser Bank AB är Bolagets Certified Adviser som nås på 08-463 8000.

Press release in PDF format