Belgien behandlar sina första patienter med Integrums tumproteser

PRESSINFORMATION
2 juni 2017

Två patienter som fått tummar amputerade behandlades i slutet av maj med Integrums skelettförankrade protessystem (OPRA Implant System). Operationerna genomfördes vid Gents universitetssjukhus (UZ Gent), och är de första som görs i Belgien. Tummar och fingrar är ett område med god marknadspotential då det finns en betydande population som har förlorat en eller flera fingrar. 

"Det är glädjande att se att försäljningen nu har kommit igång för vår plattform för tummar och fingrar. Detta är ett område som hittills har varit relativt oexploaterat men där vi har ett CE-märkt, standardiserat system som är redo för uppskalning på säljsidan. Genom detta system ger vi patienter möjligheten att återfå full funktionalitet samt även möjligheten att uppleva känsel igen. Detta är ett viktigt steg framåt i vår försäljningsutveckling och vi hoppas att detta får bra spridning hos både befintliga och nya samarbetspartners.", säger Jonas Bergman, VD i Integrum.

Integrums säljer idag OPRA Implant System till framstående sjukhus världen över och har nu för avsikt att accelerera marknadsföring och försäljningsaktiviteter. Efterfrågan på Integrums skelettförankrade protessystem för tummar och fingrar har även spridits till USA där Integrum har också nyligen fått ett "compassionate use" godkännande från FDA för behandling av en tumpatient.

                            
Om Integrum AB
Integrum är ett medicintekniskt bolag som utvecklar och marknadsför system för skelettförankrade proteser. Med över 400 operationer genomförda i tolv länder och efter att ha verkat i marknaden i snart 20 år bedömer sig Bolaget ha en världsledande ställning inom området. Integrums innovativa OPRA implantatsystem bidrar till att förbättra livskvaliteten för amputerade världen över.

För mer information, v.v. kontakta:
Jonas Bergman, VD                                                                            
Mobil: 0704 - 18 43 38                                           
Email: jonas.bergman@integrum.se

Certified Adviser
Erik Penser Bank AB är Bolagets Certified Adviser som nås på 08-463 8000.

Press release in PDF format