USA:s främsta militärsjukhus har genomfört fem operationer på två dagar

PRESSINFORMATION
30 november 2017

Integrum har ett unikt långsiktigt samarbete med U.S. Department of Defense (DoD), det amerikanska försvarsdepartementet. Det framstående militärsjukhuset Walter Reed National Military Medical Center i Washington DC är det sjukhus som kommer att behandla patienterna inom ramen för samarbetet. Walter Reed la den första ordern för fem lårbenspatienter på cirka 2 miljoner kronor i oktober 2017. De fem första operationerna har nu genomförts under två dagar med bra resultat.

"Positivt att militärsjukhuset Walter Reed nu har genomfört de fem första operationerna för lårbenspatienter på kort tid och med bra resultat. Samarbetet är mycket viktigt för oss och glädjande att vi nu förbättrar livet för amputerade amerikanska soldater och hjälper dem att återgå till ett normalt liv. Vi hoppas att genomförda operationer kommer att leda till fler ordrar och ökad tillväxt i både USA och på andra marknader", säger Jonas Bergman, VD i Integrum.

Som tidigare rapporterats har USA under det senaste decenniet upplevt en kraftig ökning av krigsrelaterade amputationer, primärt till följd av militära insatser i Mellanöstern och Afghanistan. Över 1 600 amerikanska soldater har fått en eller flera armar eller ben amputerade i samband med insatserna i Irak, Afghanistan och Syrien (A Guide to U.S. Military Casualty Statistics). Totalt får idag cirka 40 000 amputerade veteraner vård tillhandahållen av USA:s veterandepartement (Department of Veterans Affairs).

Informationen i detta pressmeddelande är sådan information som Integrum AB (publ) är skyldig att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades enligt nedanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 30 november 2017 kl. 1300 CEST.

Om Integrum AB
Integrum är ett medicintekniskt bolag som utvecklar och marknadsför system för skelettförankrade proteser. Med över 400 operationer genomförda i tolv länder och efter att ha verkat i marknaden i snart 20 år bedömer sig Bolaget ha en världsledande ställning inom området. Integrums innovativa OPRA Implant System bidrar till att förbättra livskvaliteten för amputerade världen över. Bolagets aktie handlas på Nasdaq First North.

För mer information, v.v. kontakta:
Jonas Bergman, VD                                                        
Mobil: 0704 - 18 43 38                                
Email: jonas.bergman@integrum.se

Certified Adviser
Erik Penser Bank AB är Bolagets Certified Adviser som nås på 08-463 8000.

Press release in PDF format